2

Fight

Violenta este o forma de manifestare a incompetentei , cand ratiunea rateaza lamentabil. In fond, evolutia inseamna ca omul primitiv nu i-a dat in cap cu piatra inamicului sau, ci i-a tras o injuratura sanatoasa. Dar nu rare au fost momentele in care ma gandeam- asta merita un pumn sanatos. Nu o sa am aceasi satisfactie daca voi castiga un argument rational, ca satisfactie perfida de a-i trage una sanatoasa in gura. Oare stapanirea emotiilor echivaleaza cu teama de a incepe un conflict si, in esenta noi ne reprimam o pornire fireasca, sau este violenta la fel de naturala si sanatoasa precum iubirea, dar noi o metamorfozam in incompetenta?
"Confront your enemies, avoid them when you can
A gentleman will walk but never run
"

Englishman in New York- Sting

2 Comments


Niciodata nu mi-a placut violenta.


Intr-un fel ai dreptate, am avut si eu momente in care tot ce imi doream era sa ii dau respectivei persoane un pumn sanatos in gura. Dar asta numai din cauza ca prin argumente rationale nu aveam cum sa castig, pentru ca stateam de vorba cu persoane ale caror gandire era mai putin rationala decat sustine definitia omului. Si in fond, violenta e o descarcare de energie nefolosita. Eu sunt de parere ca mai bine o folosim in alte scopuri, pentru ca "n-ai cu cine, dom'le, n-ai cu cine!". La intrebare, n-am cum sa-ti raspund deocamdata, poate cand ma apuc de folosofie ;;) sau/si psihologie.

Copyright © 2009 Blogul cu titlu in constructie All rights reserved. Theme by Laptop Geek. | Bloggerized by FalconHive | Distributed by Blogger Templates | Blog Themes